Kuvataideterapiaa ja psykoterapiaa
Trauma and crisis healing with art therapy. Photo by Khora Arts 2018.

Traumatisoituminen ja sen hoito

Khora Arts keskittyy syksyllä erityisesti traumojen ja kriisien hoidon koulutukseen. Ensimmäisenä osallistuminen kuva-, tanssi ja liike- sekä musiikkiterapeuttien yhteiseen Eino Roiha -instituutin ja Jyväskylän Yliopiston järjestämään kolmipäiväiseen internaattiin.

Me kaikki kohtaamme elämässämme kriisejä ja useat myös traumoja. Sairastuminen, läheisen kuolema tai muu suuri tunnejärkytys voi järkyttää perusturvallisuuden tunnetta ja aiheuttaa mm. ahdistusta, fyysisiä kipuja, unettomuuttaa, äryneisyyttä tai masennusta.

Taideterapian avulla kriisejä ja traumoja voidaan hoitaa eri menetelmin. Käsittelemme ihmistä psykofyysisenä kokonaisuutena, jossa keho ja mieli vaikuttavat toisiinsa. Vaikeitakin tuntemuksia voidaan alkaa käsitellä kehosta käsin, esim. maalaamisen liikkeen kautta ja edetä siitä keskustelemaan. Kuvallisessa työskentelyssä kuviin voidaan aina myös palata.

Hoito keskittyy vakaan läsnäolon, ”tässä ja nyt” -tietoisuuden palauttamiseen, vahvistaen voimavaroja selviytyä haastavistakin elämäntilanteista.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *